Тошко Савов за EuroNews: Най-хубавото е работата и личният живот да са в синхрон

toshko savov euronews

Работата е като личния живот и обратното. Не може да ходиш 10 часа на работа и да се чувстваш зле там, ти после го пренасяш вкъщи. И обратното – ако имаш лоша, токсична връзка, ти я носиш автоматично в работата. Често хората умишлено се заблуждават и не смеят да си признаят всичко това“.

Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria комуникационният експерт Тошко Савов по повод семинар за личностно развитие, организиран от него. Форумът ще се проведе на 11 март в София.

Започваме да свикваме с токсичното… И работата, и личният живот трябва да са в синхрон“, посочи Савов. Според него основният проблем в комуникацията е, че „нямаме време да слушаме другия. Цял ден говориш много, но малко казваш“.

По думите му можеш да рестартираш всичко в живота си и основното, към което всеки един от нас се стреми, са две неща – да бъдем ценени и обичани. „Най-ценното, което можеш да подариш на човек, е вниманието“, смята той.

По думите му „щастието може да бъде базирано на една чаша вода и една филия хляб. Хората бъркат радостта и щастието – двете са напълно различни. Щастието вътрешно, радостта е нещо на момента“, заключи Савов.

Вижте още във видеото.

Станече част от семинара на годината RESTART2023